Qoola Qvinnor blue logo 2

Pinterest - så här gör du

Therese_Rydn

Therese Rydéen

Nyligen signade jag upp på Pinterest. Efter några veckors "pinnande" är jag såld. Pinterest mättade ett behov jag inte visste fanns.

Jag läser bloggar. M å n g a bloggar. Reklambloggar, planningbloggar, makeupbloggar, modebloggar, inredningsbloggar, feministbloggar och så vidare. Många av dem följer jag för att jag vill komma åt intressant läsning, men när det kommer till mode- och inredningsbloggar är jag mest ute efter bilder. Bilder att inspireras av.

Vad gör jag då när jag hittar en snygg streetstylelook eller en bild på det perfekta kaklet? Jo, jag sparar ner bilden på min dator. Jag har en mapp för mode. En mapp för inredning. En mapp som heter fint, den innehåller lite allt möjligt. Och slutligen en mapp med bilder på fina visitkort (jag ska försöka mig på att göra egna). När jag känner att jag behöver lite inspiration tittar jag igenom mina mappar. Ibland mailar jag även iväg bilder till vänner om det är något jag vill tipsa om. Mappen med inredningsbilder är för övrigt väldigt full. Så när jag en dag, mot all förmodan, kommer över den där perfekta vindsvåningen på 200 kvm för någon ynka miljon, då har jag minsann en hel mapp med bilder på hur jag in i minsta detalj ska inreda den.

Det här kanske kan låta som ett ganska märkligt beteende. Ni andra bloggjunkies, får jag backning på att det är fler än jag som gör så här? Jag avslöjar detta för att ni ska förstå den glädje jag kände när jag upptäckte Pinterest.

Pinterest är, som de själva kallar det, ett virtuellt pinboard. Där kan du samla bilder som du hittar på nätet och vill spara, du kan även lägga upp egna bilder. Bilderna lägger du upp i olika mappar, så kallade "boards", till exempel indelade i olika teman. Sedan har du möjlighet att följa andras boards och andra kan följa dina. Populärast på Pinterest verkar ha blivit att samla inspirationsbilder för bröllopsplanering med allt vad det innebär, "Do It Yourself"-pyssel, blomsterarrangemang, citat, recept, inredning, mode och söta djur. Men det finns garanterat något för alla smaker.

Pinterest_1_500

Så här ser min startsida ut, ett flöde av mina pinnade bilder samt bilder från de jag följer.

När jag nu surfar runt på bloggar eller artiklar och hittar en bild som jag tycker om så kan jag "pinna" den till någon av mina boards på Pinterest. Jag klickar då på "Pin it"-knappen som jag har lagt till på min bokmärkesrad. Här kan du läsa om hur du skaffar dig en sådan.

 

Pinterest_2

Sedan väljer jag vilken board jag vill pinna bilden till och skriver en kommentar. Bilden hamnar sedan under min profil. En länk till ursprungssidan för bilden följer automatiskt med när du pinnar, men ett tips är att alltid vara noggrann med att hänvisa till vems bilden är. Upphovsrätten kring bilderna på Pinterest har varit ett hett samtalsämne. Du kan även "repinna" andras bilder du hittar på Pinterest till någon av dina egna boards.

Bilden har nu hamnat på min board "Style" och i flödet för alla mina followers. Vill du, kan Pinterest självklart kopplas till både Facebook och Twitter för att du ska kunna dela dina bilder med dina vänner som inte har Pinterest.

Pinterest_3

Det är helt klart mycket roligare att titta igenom mina inspirationsbilder när de ligger snyggt presenterade på Pinterest än att bläddra igenom en trött mapp på datorn (extra plus är det snygga gränsnittet för iPhonen). Nu väntar jag bara på att RSS-läsaren och Safari i telefonen ska stödja Pinterest så att det därifrån går att pinna direkt. Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan det fungerar.

 

Med vänliga hälsningar
Therese Rydén


Kontakt

Siv Thuresdotter
grundare
Qoola Qvinnor 
tel: 0702-919648
siv@qoolaqvinnor.se
Göteborg, Sverige