Artiklar

Don't dream and drive

Maria Lindahl-Pollard
www.benniefactor.com

Havet kluckar fridfullt in mot stranden. Vinden är nästan stilla, ibland känns en smekning på min arm. Som varm sammet. Fiskmåsarna filosoferar var och en för sig och sammansatt blir deras historier en brokig konsert av både punk och jazz. Det magiska ljudet som lever vid Malmös stränder. Jag höjer mitt huvud från strandkudden och kisar ut över havet. Blått så långt mina ögon kan nå. Det finns inget vackrare. Där, vinden igen, så varm. Nu på min panna. Harmonin är total. 

Jag väcks från min dagdröm av ett tjut bakom mig. Biltjut alltså. Satt jag och drömde i trafiken igen? Jag riggar med automatspaken för att få fart på min hjullåda och märker inte mannen bredvid som stormglor in genom mitt bilfönster. Jag vänder mig om och hojtar till av överraskning när jag ser honom. Ner med bilrutan nu utan panik!

Han satte igång med en utskällning i hela 30 sekunder. Utan paus. Han var högljudd. “Hur kan ni sitta och hålla upp trafiken såhär?” Åh, amerikanare. De kan vara de mest artiga men också de mest otåliga. Han fortsatte: ”Varför körde ni inte när jag  tutade?” ”Har fröken förresten körkort?” Det var full fart på främlingens irritation. Jag blev paff. Yttrade ett litet ”sorry” och pallade igång bilen vars automatlåda nu äntligen hittat till Drive. Mannen fnyste och hasade sig tillbaka till sin bil. Jag såg i sidospegeln hur hans hydda gick framåtlutad som om han ständigt och jämnt befann sig i motvind, även under de finaste av sommardagar.

Innan han hoppade in i sin bil lutade jag mig ut genom mitt bilfönster och hojtade: “I was at the beach! In Malmö, Sweden! Bet you’ve never been there, have you Mr. Loud Ass!” Så dumt av mig, så ovänligt! Men jag ville inte ta emot det mentala stryk han precis givit mig i 30 långa sekunder. Även om det kanske var mitt fel att trafiken stannade till en stund extra... Jag såg i backspegeln hur han ångade på där i sin bil, han hojtade ännu fast vi körde och allt gick sin gilla gång igen.

Väder. Som det kan ställa till. Det var verkligen inte sommar. Det var kallt, mulet och han därbak i trafiken frös och var nu försenad. Om han bara visste hur mycket en dagdröm kan värma. Hur mycket glädje man kan ge sig själv, och andra, när man drömmer sig bort en stund till varmare dagar. Till ställen som man älskar allra mest. Då hade han förstått mitt småflin där jag satt och väntade på grönt, fast det redan var så grönt det kunde bli.

Jag steg upp från filten, värmd av Ribersborgs förnäma sand. Jag packade ihop mina grejer och flanerade upp mot kiosken och köpte en varm korv. En apelsin MER fick bli stundens Chardonnay. Turning Torso stod stolt några håll bort och skröt med sin värdighet. Barn lekte, tonåringar spelade fotboll, hundar rastades. Och måsarna sjöng. Sakta gick jag upp mot Fridhemstorget till, där bussen var på väg. Jag strosade så sakta att bilen bakom mig tutade, fem gånger i sträck, och baske mig om föraren inte kom fram och hojtade ”Väntar du på att hela himlen skall bli grön??”

Jag bara log och fick fart på min bil och tänkte, ”Snart är det sommar!” Glädjen det gav fick mig att dra på tills jag var uppe i 110. Då fanns de där bakom mig. Blåljusen! De växlade från rött till blått där jag betraktade dem i backspegeln, och medan fartpolisen vankade fram insåg jag att det finns något blåare än Ribbans hav ändå. Men inte vackrare. Jag suckade lätt och hade körkortet redo när jag rullade ner bilfönstret med ett leende på läpparna.


//Maria
 
maria_pollard

Maria Lindahl-Pollard ©
www.benniefactor.com
www.gageformen.com
www.hairbybennieandfriends.com
Quip Wear t-shirts

Tidigare krönikor av Maria:

Qoola-Qvinnor--Concept5-v4_liten_logga_rosa_ram

Välkommen till vårt eget forum Qoola Qvinnor Qlub - just nu med fina tävlingar och erbjudanden - Klicka här för att gå med gratis! Bli Företagsmedlem? Klicka här för mer info. om alla fördelar!


Du är här: Home

Kontakt

Siv Thuresdotter 
tel: 0702-919648
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborg, Sverige 

 yt icon

twitter

fb icon