Artiklar

En Qool RockstjärneQvinna har glädje på jobbet!

659565yuw1pyq74

Cecilia Kärvegård 
www.klokegard.se

 

Med tanke på hur många timmar du spenderar på din arbetsplats så förtjänar du massor med Rockstjärnestatus även där. För det är ju inte meningen att du ska ha tråkigt större delen av din vakna tid, eller hur?

Det finns många olika möjliga anledningar till att du har det jobb som du har:

 • Du älskar ditt jobb!
 • Det var det enda jobb du fick!
 • Du jobbar bara för att du måste!
 • Du jobbar för att komma hemifrån!
 • Du jobbar för att tjäna pengar!
 • Du behöver inte pengarna men jobbar för att det är kul!
 • Du jobbar med det som du drömt om att göra i hela ditt liv!
 • Du kan inget annat än det du gör!

   IMG_0442_1
Vilken anledningen än är så jobbar du där du gör och antingen så trivs du bra och har väldigt kul med härliga kollegor eller så trivs du mindre bra eller har jobbiga kollegor. Om du vantrivs väldigt mycket och blotta tanken på jobbet får dig att må dåligt då bör du fundera över att byta jobb, vidareutbilda dig eller starta eget. Hälsan är värd mer än pengar och om du blir sjuk av att vara på din arbetsplats så bör du söka dig därifrån men om du av någon anledning inte kan göra det så är du skyldig dig själv att skapa förutsättningar för att du ska må bättre på jobbet.

Arbetsglädje är väldigt viktigt! Arbetsglädje är en förutsättning för att klara av nutidens arbetsliv med snabba och återkommande förändringar. Hur vi agerar - och reagerar - är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna.

Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat. Vi tillbringar en tredjedel av vårt vakna, vuxna liv på arbetet vilket gör arbetsglädje till en fråga om livskvalitet.


Tips på hur en Qool RockstjärneQvinna ökar Rockstjärnestatusen på jobbet:
 • Inför nya rutiner för ett vänligare och mer accepterande klimat på arbetsplatsen. Hälsa på morgonen, fråga hur det går för kollegorna och erbjud en hjälpande hand, när någon verkar ha mycket att göra.
 • Se till att ha roligt tillsammans.Inför olika "lekar" på kafferasten eller mötet. Bestäm till exempel att under fikarasten så får man inte säga ordet inte.
 • Träna dig i att framföra kritik på ett konstruktivt sätt. Tänk på att det är lättare att finna sig i råd än kritik, enklare att acceptera förslag än råd och lättare att ta till sig önskemål än förslag.Har du arbetsglädje? Vad är arbetsgläde för dig? Vad kan du göra för att skapa mer arbetsglädje?

 

Med vänliga hälsningar
Cecilia Kärvegård

Välkommen till min nya blogg - Klokegård - En inspirerande föreläsare bloggar!

Blogg

_______________________________________________________________________

RockstjrnekvinnaTvla

Tävla om utnämningen "månadens Qoola RockstjärneQvinna" - gör så här:

Skriv en kommentar nedan om vad arbetsglädje är för dig eller maila till  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. I slutet av februari väljs en 1:pristagare ut som får ta emot en läcker Rockstjärnering + 1st. pdf med inspirationstips samt ett QRQ-diplom,  2.a och 3.e pristagare får peptips och diplom.

_______________________________________________________________________

Tidigare inlägg på temat Qool RockstjärneQvinna, av Cecilia Kärvegård:

Du är här: Home

Kontakt

Siv Thuresdotter 
tel: 0702-919648
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborg, Sverige 

 yt icon

twitter

fb icon