Artiklar

En QRQ ser avundsjuka som inspiration!


QRQ_-_svartsjuka_avundsjuka_qoola_qvinnor
Foto: freedigitalphotos.net

Cecilia Kärvegård

www.klokegard.se

Längtanskälla och inspirationskälla är omskrivningar för två stora sjukdomar här i samhället. Svartsjuka och Avundsjuka. Ni kommer väl ihåg låten med Nanne Grönwall: "Jag är så aaavundsjuk!"

Det handlar så mycket om attityd och känsla. Orden avundsjuk och svartsjuk skapar inte direkt en positiv känsla inombords. Men vad handlar dessa "sjukdomar" om egentligen?

Om vi tar svartsjuka så ser vi en person vi älskar som beter sig på ett oftast positivt sätt mot en annan människa. Vi ser att så där beter sig inte den här personen mot mig och reagerar med det vi kallar för svartsjuka. I grund och botten handlar det om att vi längtar efter att bli bemötta på samma sätt. Vi vill bli sedda på samma sätt och betyda allt för den vi älskar. Vi längtar!

En QRQ vet vad hon längtar efter och hur hon ska uppnå det. Jag har därför valt omskrivningen "längtanskälla" istället.

Det är samma sak med avundsjuka. Vi ser någon annan som har något vi vill ha, eller som kan något vi vill kunna eller ser ut som vi vill göra. Se det då som en inspirationskälla för ingenting är omöjligt, bara olika svårt.

En Qool RockstjärneQvinna tänker: Kan hon – så kan jag!

En QRQ blir inspirerad av den här personen som kan lära hur man gör, som kan inspirera till att uppnå något som du önskar.

Så omskrivningen för avundsjuka är "inspirationskälla"!

Säg nu Längtanskälla och Inspirationskälla tyst för dig själv, känn efter vilken känsla orden väcker inom dig. Lägg sedan in dom i din vokabulär och börja använd dom. Jag lovar att det kommer kännas mycket bättre än att använda dom gamla orden.

Nytt sätt att tänka, nytt sätt att tala! En Qool RockstjärneQvinna är inte "sjuk" – en QRQ vet vad hon längtar efter och låter sig inspireras!

 

Med vänliga hälsningar
Cecilia Kärvegård

Välkommen till min nya blogg - Klokegård - En inspirerande föreläsare bloggar!

Blogg

_____________________________________________________________________________________________________

Qoola-Qvinnor--Concept5-v4_liten_logga_rosa_ram

Du är här: Home

Kontakt

Siv Thuresdotter 
tel: 0702-919648
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborg, Sverige 

 yt icon

twitter

fb icon