Artiklar

Cecilia ger dig 3 tips för att lyckas!

47000wip58td184

freedigitalphotos.net

Cecilia Kärvegård

Först vill jag börja med att ställa några frågor till dig:

När känner du dig lyckad?  Vad betyder "att lyckas" för dig?

Att lyckas betyder olika saker för olika människor beroende på var vi är i livet och vad som är viktigt just nu. Att lyckas behöver inte vara stort, det behöver inte vara att få ett toppjobb, tjäna massor med pengar, bli väldigt framgångsrik eller att bo i ett slott.

Att lyckas kan vara att ha bakat ett bröd som inte sjunker ihop, blir bränt eller hårt. Det kan vara att ha prioriterat om i livet så att du får mer tid för barnen. Det kan vara att skänka glädje till en annan människa eller att lyckas dra åt hjulmuttrarna vid däckbytet så att däcken sitter fast.

Vi kan konstatera att lyckas är individuellt men att vägen dit ser inte så olika ut och nedan följer 3 tips för att nå dit lättare.

3 tips för att lyckas:

1. En QRQ (en Qool RockstjärneQvinna) är glad:

När du är glad så tycks allting gå lättare och det stämmer av flera anledningar. När du är glad finns det inte utrymme för begränsande tankar. Med begränsande tankar menar jag ofördelaktiga tankar om dig själv, din omgivning eller det som du just nu står inför.

Begränsande tankar ligger som ett lock över kreativa tankar/lösningar och idéer. Begränsande tankar tar också mycket energi + att de hindrar dig från att ta emot energi från andra människor. Hur ofta ler du mot en människa som ser sur ut? Att få ett leende ger energi.

För att vara mer glad är det viktigt att gör saker eller tänker tankar som du blir glad av och här följer några exempel:

* Läs roliga historier

* Titta på roliga filmer

* Lyssna på musik som gör dig glad

* Umgås med glada människor

* Berätta roliga historier

* Få andra människor att skratta


2. En QRQ peppar:

Vi är väldigt duktiga på att peppa andra vilket är bra och eftersom du peppar andra så kan du också peppa dig själv, du vet ju redan hur man gör.

Så fort en nedsättande tanke om dig själv dyker upp så byter du ut den mot en peppande tanke och om du gör ett misstag fundera över vad skulle ha sagt om en kollega gjort samma misstag och säg samma sak till dig.

När du gör något bra så skriv ner det och skriv ner vad det var hos dig som gjorde att det blev så bra, det här kan du sedan ta fram och läsa när du behöver peppa dig.


3. En QRQ har tillit:

Våga lita till dig själv och det du vill. Ibland får vi idéer som kan tyckas lite ovanliga vilket kan ge en osäkerhet. Vad ska andra tycka? Klarar jag det här? Vem tror jag att jag är? Ingen annan gör så här så det är ingen idé. Strunt i det säger jag! Känns din idé helt rätt för dig? Känns det som om din idé verkligen kommer utifrån ditt Jag? Berör idén något som du verkligen brinner för? Ja, då är det bara att köra.

Våga var unik, våga vara Du! Om vi lät rädslan styra hela vårt beteende så skulle vi idag inte ha telefoner, glödlampan, flygplan, bilar, datorer, internet eller liknande. Att de sakerna existerar beror på att någon vågade, vågade tro på sig själv och sin idé. Gör det du också!

Jag säger inte att du ska uppfinna något revolutionerande men ha tillit till att det som är du är helt rätt.

 

Med vänliga hälsningar

Cecilia Kärvegård

 

RockstjrnekvinnaTvla

Tävla om utnämningen "månadens Qoola RockstjärneQvinna" - gör så här:

Skriv en kommentar nedan och ge dina bästa tips för att känna dig lycklig eller maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

I slutet av mars väljs en 1:pristagare ut som får ta emot en läcker Rockstjärnering + 1st. pdf med inspirationstips samt ett QRQ-diplom, 2.a och 3.e pristagare får peptips och diplom. Lycka till!


Qoola-Qvinnor--Concept5-v4_liten_logga_rosa_ram

 

 

Du är här: Home

Kontakt

Siv Thuresdotter 
tel: 0702-919648
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborg, Sverige 

 yt icon

twitter

fb icon