Artiklar

Glad Påsk önskas alla Qoola Qvinnor – nätverket där hjärtat får vara med!

QQgrupp_nytt

Av Eva-Marie Janelo.

Med rasande fart har Qoola Qvinnor snart vuxit till 10 000 gillare på Facebook! Vad är det för unikt recept med just det här nätverket? Det går att nämna hur många ingredienser som helst – men de viktigaste ingredienserna måste vara glädjen, öppenheten och hjärtligheten som genomsyrar hela QQ-andan!

Alla är välkomna att nätverka – i affärssyfte, i syfte att hitta nya vänner eller helt enkelt ett forum där man kan hämta inspiration. Vill man använda sig av QQ rent affärsmässigt finns goda möjligheter att som medlemsföretag finnas med i QQ företagsregister till en billig månadspeng. Men det mest unika är att det kostar inget att delta i den Qoola gemenskapen!

"Sharing is caring " är ledorden och vi länkar, taggar och uppmuntrar som aldrig förr. Det är till och med helt accepterat att små hjärtan letar sig in bland inlägg och kommentarer utan att det känns ett dugg fånigt. Helt underbart tycker jag!

Oavsett vart i landet man befinner sig så känns värmen och gemenskapen tydligt igen i diskussioner, kommentarer och inlägg på QQ. Vänner man aldrig har träffat känns nära, så nära att man mer än gärna tar sig till en träff på annan ort för att få träffa dem IRL.

För ca ett halvår sedan startade vi IRL-träffar i Göteborg och det blev en hit. Snabbt började önskemålen att ramla in om IRL-träffar från Sveriges alla hörn. Än så länge är det Göteborg, Stockholm och Västerås/Eskilstuna som har kommit igång med dessa träffar. Halmstad och Trollhättan står på tur inom kort att dra igång. Helsingborg och Växjö startar upp till hösten och i Norrland har vi fått önskemål om att starta upp i Umeå, Luleå och Östersund!

Efter varje träff har glädjeropen skallat. Inspirerande bilder på talare och filmsnuttar där det bjuds på musik och sång från träffarna har kunnat beskådas på både Facebook och på QoolaQvinnor.se. Och vi har sjungit tillsammans i glädje!

Efter varje träff har det ramlat in många nya anmälningar från Qoola Qvinnor som vill vara med och ha kul!

Visst ska vi värna om den här härligt hjärtliga andan!


Med vänligaste hälsningar,
Eva-Marie 

eva-marie-janelo-neosoma_artikel_qoolaqvinnor.se

//Eva-Marie Janelo
Akupunktör och föreläsare samt QQ-ambassadör för IRL-träffar i Mälardalen
www.neosoma.se

_________________________________________________________

nu_med_IRL-trffar_ny_450x384

Av Siv Thuresdotter.

QQ-nätverket växer ännu  snabbare med IRL-träffar (IRL= In Real Life)

InRealLife-träffarna har gett nätverket ytterligare en dimension och det är jag ytterst tacksam över. Webben i all ära, men att få träffas och samtala IRL ger vår vänskap en djupare innebörd, absolut. För att kunna fortsätta med detta så strävar vi efter att samverka med mötesplatser som är villiga att erbjuda utrymme utan att ta ut någon lokalhyra. Det minsta vi kan göra för dem som ställer upp med fri lokal för oss är att vi handlar fika/mat/dricka så att värden (ex. caféägaren) känner att de får något tillbaka.

Inför träffarna får värdstället information om hur många som är anmälda till träffen så att de kan förbereda sig med personal och godsaker till oss. Om det då blir ett kraftigt manfall på 20, 30 eller 40 personer blir det påtaglig förlust att ha oss där, vilket leder till minskad vilja att bjuda på möteslokal nästa gång.

Vid några tillfällen har vi tvingats hyra kostsamma lokaler i city i syfte och med den goda viljan att kunna erbjuda plats för våra medlemmar på IRL-träffar. Vid såna tillfällen är det ännu tråkigare när flera anmälda uteblivit.

Av den anledningen kommer fr.o.m. nu alla era anmälningar att räknas som bindande - dvs. har du anmält dig till ett QoolaQvinnor-event och inte kan närvara så ber vi dig att du i god tid avanmäler dig om du inte kan komma. Om du inte avanmäler kommer vi tråkigt nog att måsta debitera en "no-show-avgift".

Det är win-win som gäller i vårt nätverk - och det gäller naturligtvis även de som vi samarbetar med. De tillfällen när det så krävs så kommer vi att ta en avgift för deltagandet i en IRL-träff, men då kommer istället dryck med snacks eller mat att ingå i priset.

Så långt det är möjligt kommer vi alltid att ge plats för minst tre kvinnor att få komma upp och presentera sig och sin verksamhet på våra träffar. Inte bara egna företagare, utan även andra, som ex. konstnärer, författare och/eller de kvinnor som känner att de har något specifikt som de brinner för som de vill dela med sig av - alla ni kvinnor är välkomna att få denna stund med allt ljus på er där ni kan berätta om er själva och era livserfarenheter!

Att få lyssna på dessa kvinnor och deras glöd för det de gör och brinner för är så enormt inspirerande. Att få möjlighet att ses IRL och mingla och lära känna varandra i "verkligheten" är också oerhört värdefullt. Tänk vad många vänner vi aldrig hade kunnat träffa och lära känna om det inte varit för dessa nya möjligheter med sociala medier. Så låt oss värna denna vänskap, låt oss värna hjärtligheten, låt oss värna varandra och vara reko - se bortom avund och revirtänkt... Var inte rädd att ge - för du skall se att du kommer få så enormt mycket mer tillbaka.

Jag har själv gett nätverket väldigt mycket av min tid och kraft sedan jag startade QQ, men oj vad jag har fått oerhört mycket tillbaka. Jag vet verkligen att det fungerar! Även om det ibland kanske inte är så uppenbart - så märk här vikten av att du bör vara uppmärksam på alla små positiva saker som händer i din närhet - så ser du också när du får TILLBAKA - och kan glädjas med det. Att se negativa saker och älta dessa är vanligtvis så mycket enklare än att älta de roliga och trevliga händelserna i vardagen, eller hur?!

Eva-Marie började med raderna: "-Siv, jag har inspirerats så av dig och dina "spontanidéer" - här kommer nu en text om hur vi på bästa sätt skall fortsätta att värna glädjen i QQ-nätverket. Vill du inte ha texten så är det helt ok, men jag vill gärna att vi passar på och lyfter fram dessa viktiga värden - dels för att ge nytillkomna medlemmar möjligheten att få höra om den värdegrund som vi har och hur viktigt det är att vi värnar glädjen men även belyser vikten av det personliga ansvaret." 

Så fortsätter Eva-Marie sitt mail med att bifoga en härlig text och jag läser den och blir så innerligt glad. Du har redan läst delar av texten här ovan, och så inser jag, att här och nu, är det jag som FÅR.

Jag vill avsluta med att säga - Tack för allt jag fått och ständigt får genom att vara en del av detta nätverk. Stort och varmt tack till alla er som GER så mycket värme och omtanke. NI skall veta att ni verkligen gör skillnad. 

Tack till dig Eva-Marie Janelo. Din text som inleder denna ovanligt långa krönika är din, och det skall ingen ta ifrån dig.


Hjärtligt goa hälsningar till er alla och en GLAD Påsk!

siv_thuresdotter

//Siv Thuresdotter
grundare QoolaQvinnor.se 

Du är här: Home

Kontakt

Siv Thuresdotter 
tel: 0702-919648
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Göteborg, Sverige 

 yt icon

twitter

fb icon